Czereśnie

Burlat

Owoc duży, o masie 6,5 – 7g. Kształt szeroko-sercowaty, spłaszczony, powierzchnia owocu lekko guzowata. Skórka purpurowo czerwona, w pełnej dojrzałości prawie czarna. Miąższ ciemnoczerwony, soczysty, bardzo smaczny. Dojrzałość zbiorczą osiąga pod koniec 1 dekady czerwca.

Techlovan

Owoc duży, osiąga wagę nawet do 14g, sercowato-kuliste. Skórka ciemnoczerwona, miąższ ciemnoczerwony, z jasnymi żyłkami, soczysty, smaczny. Dojrzałość zbiorczą osiąga pod koniec czerwca.

Summit

Owoce bardzo duże, o średniej masie 10g, szeroko-sercowaty. Skórka jaskrawoczerwona, w pełnej dojrzałości ciemnoczerwona, błyszcząca. Miąższ jasnoczerwony, chrząstkowaty, soczysty, bardzo smaczny. Dojrzałość zbiorczą osiąga w drugiej dekadzie lipca.

Lapins

Owoc duży lub bardzo duży, przeciętnie ok.8,5g, kuliste, spłaszczone u wierzchołka. Skórka pomarańczowoczerwona z połyskiem. Miąższ jasnoczerwony, soczysty, bardzo smaczny. Dojrzałość zbiorczą osiąga w drugiej dekadzie lipca.

Sylwia

Owoc duży lub bardzo duży, przeciętnie 8,5-10g. Skórka ciemnoczerwona, błyszcząca. Miąższ zwarty, twardy. Dojrzałość zbiorczą osiąga w drugiej dekadzie lipca.

Kordia

Owoc duży lub bardzo duży, ok.8-10 g, sercowaty, wydłużony. Skórka karminowoczerwona z odcieniem brązowym, pokryta jasnymi punktami. Miąższ twardy, jasnoczerwony, aromatyczny, bardzo smaczny. Dojrzałość zbiorczą osiąga w drugiej dekadzie lipca.

Regina

Owoce duże, 8-9,5g, szeroko-sercowate, niekiedy wydłużone. Skórka czerwona, miąższ jasnoczerwony, soczysty, smaczny. Dojrzałość zbiorczą osiąga w połowie lipca.