Jabłka

Jabłka słońcem malowane

Na specjalne zamówienie klienta przygotujemy jabłka z logo firmy, motywem świątecznym (choinka, zając, pisanka), sercami (walentynki) czy innym dowolnym znakiem lub napisem. Jabłko słońcem malowane jest oryginalną formą prezentu biznesowego lub osobistego. Ofertę kierujemy do agencji reklamowych, działów marketingu firm. Jabłko z wzorkiem jest także świetnym uzupełnieniem półek sklepowych w działach owoce (sprzedaż nasz sztuki). Jabłka mogą być dostarczone luzem jak i pakowane pojedynczo w specjalnie zaprojektowanych pudełkach na których można nanieść informacje reklamowe.
Zamówienia na dany sezon przyjmujemy do końca lipca.

Early Geneva

Owoc średniej wielkości, regularny, kulisty lub kulisto-spłaszczony. Skórka jabłka jest błyszcząca, z delikatnym woskowym nalotem, zielonożółta, pokryta przynajmniej w połowie jasnoczerwonym, rozmytym rumieńcem. Miąższ biały lub białokremowy, średnio zwięzły. Bardzo soczysty, kwaskowato-słodki, smaczny.

Early Geneva

Owoc średniej wielkości, regularny, kulisty lub kulisto-spłaszczony. Skórka jabłka jest błyszcząca, z delikatnym woskowym nalotem, zielonożółta, pokryta przynajmniej w połowie jasnoczerwonym, rozmytym rumieńcem. Miąższ biały lub białokremowy, średnio zwięzły. Bardzo soczysty, kwaskowato-słodki, smaczny.

Summerred

Owoc jest średniej wielkości, kulisty, wyrównany pod względem kształtu i wielkości. Skórkę ma gładką, pokrytą niemal w 100% rozmytym, karminowym rumieńcem oraz lekkim, tłustawym nalotem woskowym. Na powierzchni owocu znajdują się charakterystyczne, sporej wielkości przetchlinki. Miąższ biały, soczysty, słodko-kwaśny.

Jester

Owoc średniej wielkości do dużego, kulisty lub kulisto-stożkowaty. Skórka gruba, tłustawa, zielonożółta, pokryta w czerwonoszkarłatnym, rozmytym rumieńcem. Miąższ kremowobiały, średnio twardy, dość soczysty, lekko aromatyczny, kwaskowato-słodki, smaczny.

Gala

Owoc mały lub średniej wielkości, kulisto-stożkowaty i stożkowaty, wyrównany, żebrowany przy kielichu. Skórka gładka, początkowo zielonkawożółta, później złocistożółta, pokryta jaskrawoczerwonym, paskowano-marmurkowym rumieńcem. Miąższ kremowy, drobnoziarnisty, soczysty, kruchy, słodki, bardzo smaczny.

Rubin

Owoc duży lub bardzo duży, w kształcie kulistym. Skórka koloru żółtego, gładka, bez ordzewień, pokryta niemal w całości czerwonym rozmytym rumieńcem. Miąższ kremowy, kruchy, soczysty, kwaśno-słodki, bardzo smaczny.

Rubinola

Owoc duży, lekko spłaszczony. Intensywnie żółta skórka pokryta jest jasnoczerwonym rumieńcem. Miąższ ma kolor żółty, w smaku zbliżony do Rubina.

Fiesta

Owoc mały lub średniej wielkości, kulisty i kulistospłaszczony. Skórka dość gruba, gładka, sucha, bez woskowego nalotu, często z ordzawieniem w formie delikatnej siateczki, zielonożółta, pokryta pomarańczowym rumieńcem, z karminowoczerwonymi smugami i paskami. Miąższ początkowo zielonkawokremowy, później żółtawy, kruchy, drobnoziarnisty, zwięzły, soczysty, aromatyczny, słodki, lekko kwaskowaty, wyjątkowo smaczny.

Szampion

Owoc średniej lub duży, kulisto-stożkowy z delikatnym żebrowaniem przy kielichu. Skórka, szorstka, bez nalotu, pokryta niemal w połowie jasnoczerwonym, rozmytym rumieńcem. Miąższ delikatny, soczysty, słodko-kwaśny, aromatyczny.

Topaz

Owoc średniej wielkości i duży, kulisty lekko spłaszczony. Skórka gładka, sucha pokryta od 25 do 75% intensywnym, czerwonym, nieco prążkowanym rumieńcem z jasnymi przetchlinkami. W czasie przechowywania intensywność rumieńca wzrasta. Kremowy, soczysty miąższ, drobnoziarnisty, kruchy, słodko-kwaskowy.

Ligol

Owoc duży do bardzo dużego, kulisto-stożkowaty, wyrównany, wyraźnie żebrowany przy kielichu. Skórka dość gruba, nieordzawiona, błyszcząca, z lekkim tłustawym nalotem, zielonkawożółta, pokryta w 50-70% powierzchni jaskrawoczerwonym, rozmytym rumieńcem. Miąższ kremowy, kruchy, soczysty, słodko-kwaskowaty, aromatyczny, smaczny.

Mutsu

Owoc duży i bardzo duży, kulisto-stożkowaty, sporadycznie kulisty, zwężający się ku kielichowi, delikatnie żebrowany. Skórka gładka, błyszcząca, zielonożółta, niekiedy pokryta od strony nasłonecznionej delikatnym, jasnoczerwonym, rozmytym rumieńcem. Miąższ kremowy z zielonkawym odcieniem, gruboziarnisty, dość ścisły, średnio twardy do twardego, soczysty, kwaskowaty, smaczny.

Jonagold Decosta

Owoc średniej wielkości do dużego, kulisto-stożkowaty, żebrowany przy kielichu. Skórka średniej grubości, gładka, lekko tłustawa, zielonożółta, w bardzo dużej części pokryta karminowoczerwonym, rozmytym rumieńcem. Miąższ kremowy, twardy, średnio zwięzły, soczysty, aromatyczny, słodko-kwaskowaty, smaczny.

Jonagored

Owoc średniej wielkości do dużego, kulisto-stożkowaty, żebrowany przy kielichu. Skórka średniej grubości, gładka, lekko tłustawa, zielonożółta lub żółta, pokryta niemal w całości bardzo ciemnym, karminowo-brązowawym, rozmyto-paskowanym rumieńcem z jeszcze ciemniejszymi paskami. Miąższ żółtawy, twardy, średnio zwięzły, soczysty, aromatyczny, słodko-kwaskowaty, smaczny.

Elise

Owoc średniej wielkości, kulisto-stożkowaty, wyrównany, lekko zwężający się w stronę kielicha. Skórka gładka, sucha, zielonożółta, pokryta niemal w całości ciemnoczerwonym, intensywnym, rozmytym rumieńcem. Miąższ kremowobiały, twardy, ścisły, soczysty, słodko-kwaskowaty, smaczny.

Gloster

Owoc duży a nawet bardzo duży, stożkowaty. Skórka mocna, zielonkawożółta, pokryta na 3/4 powierzchni ciemnoczerwonym, rozmytym rumieńcem. Miąższ biało zielonkawy, drobnoziarnisty, ścisły, soczysty, kwaskowato-słodki, aromatyczny, orzeźwiający, smaczny.

Red Delicious

Owoc średniej wielkości kulisto-stożkowaty lub kulistospłaszczony. Skórka jasno zielonkawa do zielonkawożółtej, w odróżnieniu od odmiany Golden Delicious nieordzawiona. Rumieniec pokrywający owoc jest niekiedy wyraźniejszy i bardziej intensywny niż w przypadku Golden Delicious o barwie pomarańczowo-łososiowej. Miąższ kremowożółty, średnioziarnisty, dość ścisły, średnio soczysty, słodki, lekko kwaskowaty, aromatyczny, wyjątkowo smaczny.

Golden Delicious

Owoc średniej wielkości, kulisto-stożkowaty, rzadziej kulistospłaszczony. Skórka jasno zielonkawa do zielonkawożółtej, delikatnie ordzawiona, pokryta na niewielkiej powierzchni pomarańczowoczerwonym, rozmyto- prążkowanym rumieńcem. Miąższ kremowo żółty, średnioziarnisty, dość ścisły, średnio soczysty, słodki, lekko kwaskowaty, aromatyczny, wyjątkowo smaczny.

Idared

Owoc średniej wielkości do dużego, kulisty lub kulisto-spłaszczony. Skórka gruba, mocna, błyszcząca, zielona z żółtawym odcieniem, pokryta niemal w całości jasnoczerwonym, rozmytym rumieńcem, z ciemniejszymi prążkami. Miąższ biały lub jasnokremowy, drobnoziarnisty, ścisły, soczysty, mało smaczny.

Fuji

Owoc duży od 75-80 mm, kształt kulisty z małym gniazdem nasiennym, skórka gładka, matowa o barwie pomarańczowoczerwonej do rozmytoczerwonej. Miąższ soczysty, jędrny o bardzo przyjemnym egzotycznym aromacie podobnym do ananasa.