Jabłka

  • Gala

     W ofercie znajdują się najlepsze selekcje Gali paskowanej takie jak: Gala Royal Beaut Proselect, Gala Brookfield, Gala Schnico i inne.  Owoc mały lub średniej wielkości, kulisto-stożkowaty i stożkowaty, wyrównany, żebrowany przy kielichu. Skórka gładka, złocistożółta, pokryta jaskrawoczerwonym rumieńcem z widocznymi przetchlinkami.  Miąższ kremowy, drobnoziarnisty, soczysty, kruchy, słodki, bardzo smaczny.
  • Golden Delicious

    Owoc średniej wielkości, kulisto-stożkowaty, rzadziej kulistospłaszczony. Skórka jasno zielonkawa do zielonkawożółtej, delikatnie ordzawiona, pokryta na niewielkiej powierzchni pomarańczowoczerwonym, rozmyto- prążkowanym rumieńcem. Miąższ kremowo żółty, średnioziarnisty, dość ścisły, średnio soczysty, słodki, lekko kwaskowaty, aromatyczny, wyjątkowo smaczny.
  • Red Jonaprince

    Red Jonaprince

    Jabłko rubinowo-czerwone, o jednolitym wyglądzie. Owoce te mają unikalny stosunek cukrów do kwasowości – na początku pikantny smak, a następnie słodkie wykończenie. Jabłka są orzeźwiające, dobrze zaokrąglone, lekko spłaszczone, mają piękne połączenie bogatych odcieni czerwieni.
  • Red delicious

    Red Delicious

    Oferta zawiera najlepsze selekcje o intensywnym czerwonym wybarwieniu jak  King Roat, Erovan, Jeromine, Red Chief. Owoc średniej wielkości kulisto-stożkowaty lub kulistospłaszczony. Skórka jasno zielonkawa do zielonkawożółtej, w odróżnieniu od odmiany Golden Delicious nieordzawiona. Rumieniec pokrywający owoc jest  wyraźny i  intensywny.   Miąższ kremowo-żółty, średnioziarnisty, dość ścisły, średnio soczysty, słodki, lekko kwaskowaty, aromatyczny, wyjątkowo smaczny.
  • Szampion

    Owoc średniej lub duży, kulisto-stożkowy z delikatnym żebrowaniem przy kielichu. Skórka, szorstka, bez nalotu, pokryta niemal w połowie jasnoczerwonym, rozmytym rumieńcem. Miąższ delikatny, soczysty, słodko-kwaśny, aromatyczny.