Pears

u003cstrongu003eKseniau003c/strongu003e

Owoc duży, wydłużony, walcowaty. Skórka zielona, gładka przy kielichu, po dojrzeniu złocistożółta, miąższ biały, zwarty, słodki, aromatyczny i soczysty.

u003cstrongu003eBonkreta Wiliamsau003c/strongu003e

Owoc średniej wielkości, o masie 120-185g, czasem duże (do 240g). Nie zawsze wyrównany, jajowaty, wydłużony, o nierównej, pofałdowanej powierzchni. Skórka dość cienka, delikatna, gładka, lekko błyszcząca, usiana gęsto drobnymi, rdzawymi przetchlinkami i cętkami, ze słabym, jasnopomarańczowym rumieńcem od strony nasłonecznionej. Miąższ kremowobiały, bardzo delikatny, masłowy, soczysty, winkowaty, aromatyczny (perfumowany), bardzo smaczny.

u003cstrongu003eCarolau003c/strongu003e

Owoc duży lub bardzo duży, wydłużony, szerszy od strony kielicha, zwężający się przy szypułce. Skórka zielona, po dojrzeniu żółtozielona od strony nasłonecznionej z delikatnym czerwonobrązowym rumieńcem. Miąższ drobnoziarnisty, soczysty, aromatyczny, o bogatym bukiecie smakowym.

u003cstrongu003eLukasówkau003c/strongu003e

Owoc duży lub bardzo duży, jajowato owalny, nieregularny. Skórka gruba, gładka, jasnozielona, po osiągnięciu dojrzałości konsumpcyjnej złocista, niekiedy od strony nasłonecznionej z delikatnym, paskowanym, karminowym rumieńcem. Miąższ średnioziarnisty, słodko-winny, bardzo lekko aromatyczny.

u003cstrongu003eLukasówkau003c/strongu003e

Owoc duży lub bardzo duży, jajowato owalny, nieregularny. Skórka gruba, gładka, jasnozielona, po osiągnięciu dojrzałości konsumpcyjnej złocista, niekiedy od strony nasłonecznionej z delikatnym, paskowanym, karminowym rumieńcem. Miąższ średnioziarnisty, słodko-winny, bardzo lekko aromatyczny.

u003cstrongu003eLukasówkau003c/strongu003e

Owoc duży lub bardzo duży, jajowato owalny, nieregularny. Skórka gruba, gładka, jasnozielona, po osiągnięciu dojrzałości konsumpcyjnej złocista, niekiedy od strony nasłonecznionej z delikatnym, paskowanym, karminowym rumieńcem. Miąższ średnioziarnisty, słodko-winny, bardzo lekko aromatyczny.